Favo’s van de maand: september

activewear badpak favo's van de maand swimwear Sep 30, 2021

De titel zegt het al: in deze blogpost toon ik jou mijn favoriete materialen, tools en patronen van de afgelopen maand! En ik ben van plan dit maandelijks te doen, zodat je sneller op de hoogte bent van nieuwigheidjes in de lingerie-naai-wereld (is dit een woord?).

Al zo lang wou ik deze rubriek beginnen, maar stelde het telkens uit voor dingen die dringender moesten gebeuren (er komt toch wel ALTIJD iets tussen hé).
Nu ben ik dus superblij om er eindelijk in te vliegen! A. omdat ik zelf graag nieuwe dingen ontdek en zo’n rubriek me daarin stimuleert. B. omdat ik alle vrouwen (ja, het zijn nu eenmaal bijna uitsluitend vrouwen) die deze materialen, patronen enzovoort aanbieden een shout out kan geven en zo kan steunen.

Ik wil ook laten weten dat wat ik in deze rubriek schrijf en ga schrijven telkens op eigen initiatief is. Ik ga niets aanraden wat ik zelf eigenlijk niet goed vind. Deze vermeldingen en links worden dus niet gesponsord. Soms zal ik al eens iets gratis ontvangen, maar ik heb absoluut geen verplichting om die items hier aan te prijzen.

Lycra

Laten we er dus meteen invliegen met mijn favoriete lycra’s die ik deze maand gebruikte!

Ik heb niet veel genaaid, maar ik genoot enorm van het werken met deze 2 geprinte lycra’s. De gebloemde komt van Lijfgoed (ze hebben deze nu enkel nog in het paars met koraal) en ik maakte er een badpak mee.  De zee-print is van Spoonflower en ik maakte er een yoga-outfit mee.

Deze naaien gemakkelijker dan de doorsnee tricot stof. De laagjes verschuiven bijna niet ten opzichte van elkaar waardoor je moeiteloos speldt en stikt. Bij beide is de achterkant wit, dus als je de stof heel erg uitrekt, ziet de print er niet meer goed uit. Je kan dus maar best de goede maat maken en niet te veel afhangen van de stretch in de lycra.  

Bij de lycra van lijfgoed zou ik ook zeker een voering gebruiken omdat het een fijn stofje is.

Legging patroon

In de Instagram stories vroeg ik naar leuke patronen voor een yoga legging. Ik kreeg veel goede voorstellen, maar besloot toch voor dit gratis patroon van Patterns for pirates te gaan, de Peg legs. Een heel eenvoudig patroon dat maar uit 2 patroondelen bestaat en daardoor ook in een wip klaar is.

Je kan dit patroon printen in 4 versies: een minishort, fietsshort, een capri en enkellengte met telkens ook de keuze uit mid-waist en high waist. Ik ging voor de volledige lengte + high waist. Echt een aanrader als je snel een sportbroek nodig hebt of een legging om thuis te chillen.

Kinderpatroon

Als tussendoortje wou ik een snel projectje voor mijn zoontje Jack maken. Een nieuwe broek uit restjes sweaterstof. Ik ga steeds als eerste kijken tussen de Lowlandkids patronen omdat hun jongens-patronen echt heel gevarieerd zijn en ook wat speciallekes hebben. In de meeste gevallen zijn jongens patronen zo rechttoe rechtaan en ik hou wel van wat meer fantasie of creativiteit.

Ik kwam er dus deze retro joggers tegen, heb ze meteen in de winkelkar gegooid en beginnen naaien. Zo leuk dat je met die details op het voorpand veel speelruimte hebt om restjes te verwerken en allerlei unieke combinaties te verzinnen. 

Als ik nog meer sweaterstof in huis had, waren er direct 2 vanonder de naaimachine gerold.

Markeerstift

Deze tip is allesbehalve een nieuwtje, want ik denk dat deze standaard in elke naaikoffer zit, maar voor mij is het de eerste keer dat ik er mee werk. Ik heb het over de zelfoplosbare markeerstift van Prym.

Ik heb deze nu voor 3 projecten gebruikt. Om markeertekens aan te duiden en de zoom of vouwrand te tekenen op lycra (omdat je deze niet kan strijken). Vroeger deed ik dat met een krijtstift of talk, maar op sommige stoffen is het echt moeilijk om daarmee heel nauwkeurig een stipje te zetten. De markeringen in krijt blijven ook aanwezig en als ik foto’s wil trekken van mijn stuks voor op een blog of instagram, heb ik niet altijd zin om ze er eerst uit te wassen. Maar deze paarse markeringen met de Prymstift verdwijnen dus na een tijdje vanzelf.

Ik heb mezelf nu echt wel wat tijd en moeite gespaard (en veel nauwkeuriger genaaid) met deze stift en begrijp niet waarom ik daar niet eerder mee werkte!

Ziezo dat was mijn eerste selectie voor deze favo’s rubriek.

Je kan alles uit deze blog ook zien in deze IG video.
Als je hulp nodig hebt bij het vinden van lingerie of swimwear materialen, kan je daarvoor hier mijn handige gids downloaden.
En vandaag is het de allerlaatste dag dat je een bonuspakket badmode materialen van Lijfgoed krijgt bij de inschrijving voor Start to sew swimwear.

Liefs,

Clio

Blijf op de hoogte van nieuws en updates!

Schrijf je in op de mailinglijst om steeds het laatste nieuws, kortingen, acties en inspiratie van Clio's Atelier in jouw mailbox te ontvangen. 
Geen zorgen, jouw info wordt niet verder gedeeld.